گرچه زهر عقرب سیاه صادراتی آن برای انسان خطر مرگ به همراه ندارد ولی محل گزش آن بسیار دردناک است و توصیه میشود که حتما به پزشک مراجعه کنید. بنابراین در هنگام بالا رفتن از درخت های توت و یا وقتی که دارید توت میتکانید مراقب باشید که روی سر و گردنتان نیفتد.
ناگفته ها در مورد زهر مایع عقرب
زهر مایع عقرب یکی از مایعات گرانبهای دنیا محسوب شده که میتواند موجب درمان بسیاری از بیماریهای بدخیم و فلج کننده باشد. بسیاری از تولیداتی که از این طریق به دست می آید دارای کیفیتی مطلوب بوده و می تواند بسیار کاربردی باشد. به همین خاطر است که فروش زهر عقرب آندروکتوس کراسیکودا گرمی توسط تولید کنندگان این محصول به متقاضیان دریافت آن ارائه می شود.
ایران تنها کشور تولید کننده آنتی سرم عقرب زدگی و عرضه زهر عقرب در کل خاورمیانه است، که می تواند انواع آنتی بادی های و سرم های ضد گزش را در کشور تولید کنند. ایران جزء تولیدکنندگان بزرگ زهر عقرب آندرکتونوس کراسیکودا است. این عقرب در بسیاری از استان های کشورمان زیست میکند استانهای نظیر خوزستان، فارس، کرمان، لرستان و سمنان دارای این گونه عقرب ها هستند.
زهر کژدم سیاه یا عقرب کراسیکودا بسیار فلج کننده و کشنده است. با توجه به انتقال سم توسط گردش جریان خون و حالت فلج کننده و درد شدید در عضلات فرد احساس شده و اگر به موقع سرم عقرب زدگی را به فرد تزریق نکنند دچار فلج عضلانی و خونریزی داخلی می گردد و در انتها باعث مرگ خواهد شد. این نوع عقرب با توجه به داشتن زهری قوی می تواند گزینهی فوقالعاده برای تحقیقات سرم سازی در ایران باشد.
زهر این عقرب با توجه به اینکه قویترین نوع عقرب در ایران شناخته شده میتواند مورد تحقیق قرار بگیرد و کاربردهای متفاوتی در بیماری های مختلفی مثل فلج عضلانی و یا استفاده برای افرادی که از سرطان های بدخیم رنج میبرند نیز موثر باشد. ایران به عنوان کشوری با تجربه در مورد تولید انواع آنتی بادی هایی که مورد استفاده اکثر کشورهای دنیا قرار گرفته است شناخته شده؛
و میتواند با تهیه محصولات پزشکی و همچنین دارویی از طریق زهر اینگونه جانوران و صادرات آن به دیگر کشورها درآمدزایی بالایی برای کشورمان ایجاد شود.با توجه به این موضوع است که، ارزش این ماده گرانبها در بین کشورهای مختلف شناخته می شود.
باکیفیت ترین انواع زهر عقرب پرورشی کدامند؟
بررسی قیمت زهر عقرب پرورشی آندرو کتوس کراسیکودا نشان میدهد، رنج قیمت این نوع محصول با دیگر انواع زهر های موجود در رنج بالاتری قرار داشته و این به خاطر نایاب بودن این نوع عقرب سیاه است. تهیه زهر عقرب خالص توسط برند و مجموعه ما توانسته است متقاضیان زیادی را جذب محصولاتمان کند.
مجموعه ما به خاطر توان تولیدی بسیار بالایی که برای پوشش بازارهای داخلی و خارجی دارد، می تواند این گونه محصولات را به خوبی در بازارهای داخلی و خارجی به فروش برساند. بع عنوان مثال زهر عقرب زرد یکی از گزینههای پرفروش در بین محصولات است که طرفداران زیادی دارد. بیشترین میزان صادرات این محصول به کشورهای اروپایی انجام میشود.
نکات مهم در انتخاب زهر عقرب سیاه پرزدار
عقرب یا کژدم یا دراز دم نام یکی از گونههای بندپایان رده عنکبوتیان است که دارای ۸ پا و نیشی با زهر کشنده میباشد. نیش عقرب در نوک دم آن قرار دارد. عقربها شبها به آرامی به فعالیتهای زیستی خود میپردازند و بیشتر در آب و هوایی گرم فعال هستند. این جانوران چنگالهای خارداری دارند که در واقع قسمتی از دهان آنها محسوب میشوند.
آنها قادرند که مادهٔ سمی خطرناکی از قسمت عقب بدنشان به طرف مهاجمین بپاشند. این جانور بیشتر در شب شکار میکند و پاهای بلند جلویی خود را برای پیدا کردن غذا بهکار برده و پس از یافتن غذا آن را با چنگالهایش میگیرد. عقربها اغلب در طول روز در زیر سنگها یا در حفرههای به نسبت خنک زیر زمین پنهان میگردند. خطرناکترین عقرب ها برخلاف شایعهای که میگوید خطرناک بودن عقرب به رنگ آن بستگی دارد و در برخی از نقاط ایران معتقدند که عقرب زرد خطرناک است و در برخی از نقاط دیگر عقرب سیاه را خطرناک میدانند، این ارزیابی قابل قبول نیست و رنگ عقرب هیچ نقشی در غلظت سم یا خطرناک بودن آن ندارد.
میتوان گفت که سم عقربهای نواحی خشک و گرمسیر در ایران دارای غلظت بالایی است. خوشبختانه خطرناکترین عقربها هم هنگام گزش انسان معمولاً تمامی سم خود را تزریق نمیکنند زیرا عقرب در مصرف سم صرفهجویی میکند و همیشه در گزش اول با تزریق مختصری آنزیم سعی در دور کردن دشمن دارد، ولی چنانچه اسیر شود و راه فراری نداشته باشد مجبور به تزریق سم اصلی خود میشود.
عقرب برای جایگزینی سم خود نیاز به تغذیه بیشتر دارد و برای همین زیاد مایل نیست که سم خود را هدر دهد. سم نوعی عقرب به نام سنتروروئید اسکالپچراتوس (Centruroides Sculpturatus) شدیداً کشندهاست که عقربی کوچک و زرد رنگ است با یک توبرکول کوچک روی پشت. طول این جانور ۲/۵ تا ۷/۵ سانتی متر است و به آن «عقرب جرار» نیز گفته میشود. خطرناک ترین نوع عقرب در ایران عقرب گاردیوم است که در منطقه خوزستان یافت می شود و سمی کشنده دارد سم سایر عقرب ها کشنده نیست.
عرضه بدون واسطه زهر عقرب سیاه صادراتی
سم عقرب زهر عقرب سیاه پرزدار مایعی بیرنگ و شفاف است که خاصیت قلیایی تا خنثی دارد و در واقع نوعی پروتئین است. سم از عناصری مانند کربن، هیدروژن، ازت و گوگرد تشکیل شدهاست. سم شامل پروتئینهای مختلفی از قبیل توکسین و آنزیم میشود. توکسینها یا فاکتورهای سمی شامل نورووکسین (سم عصبگرا)، هموتوکسین و کاردیوتوکسین است.
آنزیمها که باعث سهولت تأثیر سم میشوند شامل لستیناز، هیالورونیداز، فسفولیپاز، پروتئیناز و آنزیمهای انعقادی یا ضدانعقادی است. زهر عقربها بیشتر بر بند پایان و جانوران کوچک موثر است اما بعضی گونههای آن مانند «عقرب قاتل» برای انسانها هم کشنده هستند. این معلوم نیست که یک عقرب پس از مردن تا چند دقیقه میتواند بگزد.
زهر اکثر عقربهای سمی باعث نابودی گلبولهای قرمز خون میشود و در محل گزش نیز تغییر رنگ موضعی و تورم دردناک ایجاد میکند. گرچه بطور متناقص سم بعضی از انواع کشنده باعث علائم موضعی و تورم زیاد نمیشود ولی حتماً باید توسط پزشک معاینه شده و با تزریق سرم ضد عقرب درمان شود، کودکان و افراد سالمند نیز نسبت به سم عقرب آسیب پذیرتر بوده و نیازمند توجه بیشتری میباشند.
علاوه بر آسیب به گلبولهای قرمز، زهر عقرب علائم عصبی نیز ایجاد میکند که شامل بیقراری، تشنج، راه رفتن نامتعادل، آبریزش از دهان، حساسیت شدید پوست به لمس، انقباضات ماهیچهای، درد شکم و کاهش کارکرد سیستم تنفسی میباشد که در اکثر موارد این علائم در عرض ۴۸ ساعت فروکش میکنند. تولید مثل عقرب عقرب ها زندهزا بوده و اغلب از نیمه تابستان تا نیمه پاییز میزایند و تعداد نوزادها بسته به نوع عقرب از ۲ تا ۹۰ عدد متغیر است.
در برخی از انواع عقربها، نوزادان از سر خارج میشوند و در برخی دیگر نوزادان از دم. نوزادان پس از تولد خود را به سطح پشتی بدن مادر میرسانند و دست کم تا زمان نخستین پوستاندازی نوزادان بر پشت عقرب مادر جابجا میشوند. در این هنگام اغلب، به علت گرسنگی و نبود غذا عقرب مادر از چند نوزاد خود به عنوان غذا استفاده میکندو بالعکس تغذیه بچهها از مادرشان. انواع عقرب ۱- عقرب گاردیوم (عقرب مرگ) این عقرب را تقریبا تمام بچه های خوزستان و یا عزیزانی که در سالهای جنگ در سنگرهای مناطق جنوبی گذرانده اند میشناسند.
این عقرب سمی ترین عقرب جهان است، حتی عقرب دم قرمز مکزیکی با فاصله دوری از آن در مرتبه دوم قرار دارد. سم آن، چیزی از سم عنکبوت قاتل یا بیوه سیاه که در جنگل های آمازون زندگی میکند کم ندارد، رنگ نر آن توسی متمایل به کرم و رنگ ماده آن کرم متمایل به قهوه ای است.
در صورت گزش قربانی فقط ۵ دقیقه فرصت دارد تا سرم ضد آن را به خود بزند آن هم در صورتی که فلج نشود ، شدت انقباض عضلات به حدی شدید است که بعضاً آرواره قربانی ازمحل خود خارج میشود. ۲- عقرب شیطان یکی از مهاجم ترین عقربهای منطقه بیابانی اصفهان همین عقرب است .
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.