عقرب ها گونه ای تز بند پایان هستند که دارای زهری بسیار سمی در انتهای دم خود می باشند و در گونه حیوانات خطرناک قرار میگیرند، زیستگاه انها مناطق کویری و خشک می باشد. زهر عقرب سیاه صادراتی بسیار کشمده و هم چنین بسیار کفید برای دارو سازی چ درمان بسیاری تز بیماری ها می باشد. مذاکز درمانی و آزمایشگاهی با خرید عمده زهر عقرب ها از مراکز پرورش عقرب، از انها برای ساختن داروهای ضد سرطانی و درمان بیماریهای ناشناخته استفاده می کنند.
بارز ترین ویژگی زهر عقرب آندروکتوس کراسیکودا
یکی از گونه های بسار خطرناک عقرب در ایرانف عقرب آندروکتوس کراسیکودا می باشد که دارای زهری بسیار خطرناک و سمی می باشد و می تواند حتی یک انسان بالغ را از پای درآورد، این گونه عقرب بیشتر در مناطق خشک و کویری کشورمان یافت می شوند . این نوع عقرب زهر خود را از طریق چنگال های که در پشت آن ها وجو داد به سمت دشمنان می پاشند،
خوراک اصلی این نوع عقرب از حشرات ریز تغذیه می کنند. جالب است بدانید که برای اینکه طعمه خود را شکار کند از ویژگی حسی-عصبی بدنش بهره می گیرد، بعد از اینکه طعمه خود را با زهر بدنش می کشد،بدن انها را تکه تکه می کند و شروع به بلعیدن می کند.
البته نکته جالبی که وجود دارد این است که از به دلیل بلع خاصی که دارد طعمه خود را به صوت مایع در می اورد و بعد می بلعد. از ویزگی این عقرب ها در مناطق خشک این می باشد که برای تامین آب مورد نیاز بدنشان، از آب موجود در مواد غذایی خود استفاده می کنند و به صورت جداگانه آب نمینوشند و مقاومت بسیار زیادی در بدن تحمل بی آبی و گرسنگی دارند.
عمر مفید این نوع عقرب در طبیعت حدود 2 تا 10 سال می باشد اما در مراکز نگهداری پروشی می توانند تا 20 سال نیز زنده بمانند. در واقع همهب عقرب ها نیش نمی زند و خطر ناک نیستند اما زهر عقرب آندروکتوس کراسیکودا از گونه بسیار خطرناک می باشد.
در ایران گونه های بسیار متنوعی از عقرب وجود دارد که به صورت مختصر به انها اشاره می کنیم:
عقرب سکورپیوس لپتروس: از عقرب های دارای رنگی زرد برپوست بدنشان می باشند که در مناطق گرم زیست می کنند و از نوع خطرناک گونه های عقرب می باشند که زهر این گونه باعث از بین رفتن گلبول قرمز خون می شود.
کمپسوبوتوس ماتهیزنی: این گونه از نوع ریز جثه ها می باشند که رنگ پوستشان متمایل به آجری می باشد و در مناطف کرمسیری مانند خوزستان به وفور وجود دارند
از خصوصیات زهر مایع عقرب چه می دانید؟
زهر مایع عقرب،شفاف و بیرنگ است و حالت قلیایی دارد که در اصل نوعی پروتئین که دارای آنزیم و توکسین و میباشد،زهر آن ها از گوگرد،کربن،هیدروژن و ازت تشکیل شده است.
بعد از اینکه عقرب ها انسانی را نیش زدند،محل گزش دچار تورم و تغییر رنگ میشود،علاوه بر ایجاد تورم عوارض دیگری نیز دارد که شامل راه رفتن نامتعادل،بیقراری، تشنج، بی قرار،م از دهان، دردشکم، و کم شدن فهالیت سیستم تنفسی میشود، عقرب ها از زهر نوروتوکسیک استفاده میکنند که سریع عمل میکند و میتواند بسیار سریع جذب شود.خاصیت زهر عقرب ،بسیار زیاد است که به صورت مختصر ارائه میشود
- مسکن درد؛ بر اساس تحقیقات انجام شده، سم عقرب را به عنوان آرام بخشی برای مواقعی که درد در بدن زیاد است تجویز میکنند.
- از بین بردن آفت های موجود در روی درختان و گیاهان؛ از زهر عقرب برای تولید سم های آفت کش استفاده می کنند که ضرری برای محیط زیست ندارد
- برای تولید دارو های سرطانی؛ از زهر عقرب در دارو سازی ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، در تولید داروهای مخصوص به بیماری سرطان بسیار موثر عمل می کند
- از حمله پشه مالاریا جلوگیری میکند، از زهر عقرب در مناطق مرطوب که پشه مالاریا فراوان است در حشره کش ها،استفاده میکنند تا از هجوم آن ها جلوگیری کند.
- بیماری آرتروز دارای درمان بسیار سختی می باشد و روند بسیار طولانی دارد ،از زهر عقرب برای این بیماری استفاده می کنند که نتیجه معجزه آسایی داشته است.
- برای تهیه پادزهر ها؛ از سلپل بنیادین موجود در سم عقرب برای تولید پاد زهر استفاده میشود که در مواقع ضروری جان افراد را از خطر مرگ نجات می دهد.
آشنایی مختصر با زهر عقرب سیاه پرورشی
همانطور که پرورش عقرب سیاه کار خطرناک و قابل ریسکی به شمار میرود میتواند برای پرورش دهندگان سود بسیار خوبی داشته باشد ،لازم به ذکر است که افراد علاقمند به این کار باید حتما آموزش مرتبط را دیده باشند.
زهر عقرب از دارای ارزش بسیار بالایی میباشد و در جهان افراد بسیار زیاد خواستار آن میباشند.که یکی از دلایلی است برای توجیه کردن این کار خطرناک است.برای نگهداری از عقرب ها نیاز به مکان بزرگی نیست آن هم به دلیل اینکه این موجودات جثهای بزرگی ندارند.
آیا میدانید؟ کشور ایران از معدود کشورهایی است که زهر عقرب بسیار زیادی دارد، به همین دلیل افرادی که در این زمینه مشغول هستند برای فروش زهر عقرب دچار مشکل زیاد نمیشوند.
اولین و سنتی ترین راهکار و برای بیرون آوردن زهر عقرب های پرورشی، روش شوک الکتریکی استفاده میکنند، شوک الکتریکی دستگاهی است که باعث تحریک شدن غدد های زهر عقرب شده و کشیدن زهر از انتهای دم شروع کرده و استخراج میکنند که با شوک الکتریکی حدودا از یک صدم میلی گرم تا دو میلی گرم از بدن عقرب پرورشی زهر خارج می کنند.
بعد از اینکه زهر عقرب پرورشی را استخراج کردند باید بسیار سریع تدابیر لازم انجام میشود به دلیل اینکه زهر عقرب حداکثر تا ۳۰دقیقه بعد از اتخاذ ماندگار میماند و بعد از آن بیخاصیت و فاسد میشود، و همچنین زهر عقرب در حالت خشک ماندگاری بیشتر و به مدت دو سال هم قابل استفاده است.
در راهکار دوم با بریدن مستقیم غده زهر فرآورده زهر را از بدن عقرب پرورشی خارج میکنند.
موثر ترین روش و کار آمدترین روش استخراج زهر با شوک الکتریکی میباشد که روش بسیار کامل تری است، چون زهر خالص تری را از بدن عقرب خارج میکنند.
مراکز فروش زهر عقرب سیاه صادراتی
به دلیل زهر گیری بسیار سخت وپر هزینه این کار در ایران اشباع نشده است و مراکز زیادی هستند که به افراد نحوه نگهداری را اموزش می دهند تا بتوانند خرید و فروش از این رشته داشته باشندکه بتوانند فروش میلیونی داسته باشند البته که بسیاری از افراد هم هزینه بسیار زیاد هم در این کار موفق نمیشوند و دچار مشکل میشوند،شرکت های جعلی و افرادی هستند که بدون مجوز در این کار فعالیت میکنند. در کشور های دیگر هم این حرفه بسیار مورد پذیرش می باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.